Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Het asfalt op de A7 bij Winschoten is warmer dan 45 graden

- advertentie -

Winschoten – De asfaltwegen hebben het onder de tropische temperaturen zwaar te verduren. Volgens Rijkswaterstaat is de snelweg A7 in de buurt van Winschoten het warmste wegdek van Noord-Nederland met een temperatuur van 45.8. Dat meldt het AD, Algemeen Dagblad, op hun website.

- advertentie -

Alleen in Noord-Brabant in de buurt van Heijningen zijn hogere temperaturen op het wegdek gemeten. Op de snelweg bij Heijningen sloeg de thermometer afgelopen vrijdag rond 12.50 uur zelfs uit naar 47,1 graden. Temperaturen van rond de 40 graden zijn op de noordelijke wegen geen uitzondering. Bij Holsloot is het 42 graden. Bij knooppunt Zuidbroek klimt het kwik tot 41,4 graden.

Wegebeheerders doen er van alles aan om de temperatuur op de wegen niet te hoog op te laten lopen. Er wordt water, zand of zout gestrooid op het wegdek. Dat doen de wegbeheerders bij temperaturen hoger dan 50 graden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button