Op stap

Koetshuis Ennemaborg wordt bezoekerscentrum

- advertentie -

MidwoldaHet Groninger Landschap is in de week van 10 augustus gestart met het realiseren van een bezoekerscentrum in het Koetshuis op landgoed Ennemaborg in Midwolda. Momenteel wordt het Koetshuis gebruikt als horecagelegenheid. De horeca blijft, maar er worden een aantal extra functies aan toegevoegd.

- advertentie -

Het Groninger Landschap heeft de wens om het Koetshuis breder in te zetten als poort naar het landgoed en nog meer bezoekers kennis te laten maken met het landschap en de natuur. Naast een horecagelegenheid is er een (deels wisselende) expositie over Landgoed Ennemaborg, waarin zowel de thema’s natuur als cultuurhistorie aan bod komen. Ook komt er een ruimte om schoolklassen en andere groepen te ontvangen. In de nok van het Koetshuis komt een zogenaamde nachtbeleefruimte waar men de nachtdieren van het landgoed kan ervaren. Bij de aanpassingen is er ook aandacht voor duurzaamheid. Het dak wordt geïsoleerd, er komen zonnepanelen en een warmtepomp.

Het Groninger Landschap verwacht nog met de werkzaamheden aan het Koetshuis Ennemaborg bezig te zijn tot het voorjaar van 2021.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button