Algemeen

OZG: “Maatregelen voor patiënten en bezoekers die naar oranje/rood reisgebied zijn geweest”

- advertentie -

Scheemda – Op dit moment wordt door Buitenlandse Zaken goed in de gaten gehouden hoe de situatie rondom corona zich in andere landen ontwikkelt. Als er in een land veel besmettingen zijn, kan er een negatief reisadvies worden afgegeven. Het land wordt dan ‘oranje’ of ‘rood’ genoemd. Komt u uit zo’n land terug in Nederland? Dan geldt dat u veertien dagen in thuisquarantaine moet. Ook voor het bezoek aan het Ommelander Ziekenhuis gelden dan extra maatregelen.

- advertentie -

Voor patiënten die een afspraak hebben op een polikliniek
Als u in quarantaine bent, omdat u in een oranje of rood land bent geweest, vragen we u de afspraak op de polikliniek uit te stellen. In sommige gevallen kan de afspraak omgezet worden naar een beeldbelafspraak. U kunt dit doen door contact met ons op te nemen. Twijfelt u of het verstandig is de afspraak uit te stellen? Overleg dan met de arts of verpleegkundige.

Kan de afspraak niet worden uitgesteld of via beeldbellen plaatsvinden? Vraag dan bij binnenkomst om een mondkapje en was extra vaak uw handen voor, tijdens en na het bezoek aan de polikliniek.

Heeft u klachten die kunnen passen bij een besmetting met corona? Geef dit dan voor uw bezoek aan ons door aan de afdeling. Het gaat dan om: niezen, hoesten, keelpijn, kortademigheid, niets meer proeven en ruiken of koorts.

Voor patiënten die worden opgenomen
Bent u in quarantaine en wordt u opgenomen in ons ziekenhuis? Dan wordt u opgenomen in isolatie. Krijgt of heeft u klachten die kunnen passen bij een besmetting met corona (niesen, hoesten, keelpijn, kortademigheid, niets meer proeven en ruiken of koorts), dan wordt u getest op corona. Als er een ingreep moet gebeuren waarbij er besmettingsgevaar is, dan wordt u sowieso getest, ook als u geen klachten heeft.

Op deze manier houden we de opname veilig voor u, onze andere patiënten en zorgverleners.

Voor bezoekers 
Mensen die in quarantaine zijn omdat ze terugkomen uit een oranje of rood gebied, mogen niet op bezoek komen. Er kan in overleg met de arts een uitzondering gemaakt worden in het geval van ernstige ziekte of overlijden van de patiënt. Dan gelden er wel extra maatregelen zoals het dragen van een mondkapje.

  • Deze maatregelen gelden tot en met 14 dagen na terugkomst uit een rood of oranje reisgebied.
  • Tip: Op www.nederlandwereldwijd.nl kunt u precies zien welke landen welk reisadvies hebben. Ook als een land tijdens uw verblijf in dat land in oranje of rood verandert, gelden onderstaande maatregelen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button