Regionaal nieuws

Gratis een week lang een e-bike uitproberen

- advertentie -

Provincie Groningen – Inwoners van de provincie Groningen kunnen een week lang gratis een e-bike of speed pedelec uitproberen. Deze succesvolle actie van Groningen Bereikbaar is in samenwerking met provincie Groningen uitgebreid en vanaf nu beschikbaar in de hele provincie. Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk overhandigde vandaag in Bedum de eerste probeerfiets aan een enthousiaste deelnemer. De actie is bedoeld om mensen het gemak van de e-bike te laten ervaren voor de rit naar het werk.

- advertentie -

Fietsen is gezond, goed voor het milieu en is in sommige gebieden bovendien een handig middel om de drukte in de spits te mijden. Op de elektrische fiets zijn langere afstanden ook gemakkelijker af te leggen. Een van de eerste deelnemers is Niels Zark die via een vriend hoorde van de actie: “Ik woon op zo’n 17 kilometer van mijn werk en stap altijd in de auto. Ik had al eens geopperd om dit op de fiets te doen, maar daar bleef het tot nu toe bij. Maar volgende week ga ik op de e-bike naar mijn werk in Groningen. Ik ben benieuwd hoe het mij gaat bevallen”.

Gratis e-bike voor een week
Groningen Bereikbaar heeft in 2018 een fietsactie specifiek voor forenzen naar de stad Groningen opgezet. Deze actie was een groot succes. Ruim 1200 mensen deden mee en uit onderzoek is gebleken dat zo’n 32 procent daarvan geheel of gedeeltelijk overstapt en nog eens 29 procent dat overweegt. In samenwerking met provincie Groningen is de actie flink uitgebreid. De fietsen zijn nu af te halen op meerdere locaties in de regio, hierdoor is het eenvoudiger om mee te doen aan de actie. Ook kunnen veel meer forenzen een elektrische fiets uitproberen.

Meedoen aan de actie
De e-bikes worden aangeboden bij verschillende fietshandelaren in de regio. Op dit moment zijn de fietsen op 17 locaties af te halen, waaronder Zuidhorn, Bedum, Hoogezand en Winschoten. Het streven is om het aantal afhaalpunten verder uit te breiden. Een overzicht van alle deelnemende fietshandelaren is te vinden op de website van Groningen Bereikbaar, op enkele locaties zijn tevens speed pedelecs beschikbaar. Het reserveren van de fiets voor een week is gratis en kan heel eenvoudig op www.groningenbereikbaar.nl/e-bike. De actie loopt tot december 2021.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button