Algemeen

Bosma Wonen verzorgt interieur voor populaire tiny houses

- advertentie -

Winschoten/ Wagenborgen – Onlangs heeft Bosma Wonen, gevestigd aan het Reiderplein in Winschoten, een leuke opdracht mogen ontvangen. Woonstichting Groninger Huis heeft meerdere tiny houses gebouwd in Wagenborgen. Ter promotie van deze drie kleine huisjes en de volgeboekte kijkdagen, mocht Klaas Middelbos van Bosma Wonen de inrichting verzorgen.

- advertentie -

Inrichting
“We kregen deze leuke opdracht binnen, we konden geen nee zeggen!” zegt Klaas, “Dit is een unieke kans om te laten zien, hoe klein het huis ook is, hoe modern het nog ingericht kan worden.”

Klaas vond de samenwerking met de woonstichting super verlopen. “De fotograaf, Robin Plomp van Pro Motion Pictures, had ons hiervoor gevraagd. “Een lege woning, zonder interieur, lijkt natuurlijk niks op een foto.” zegt Klaas trots. “We staan altijd open voor zulke projecten.”

(Lees verder onder de foto)

Tiny houses
Ze staan op dit moment alleen nog op het Groot Bronswijk terrein in Wagenborgen, midden in de natuur. Het zijn drie unieke tiny houses met elk een eigen karakter en geschikt voor één- of tweepersoons huishoudens. Het wachten is nog op de nutsvoorzieningen, daarna start de verhuur.

De huurprijzen lopen uiteen van € 390,- tot € 495,- per maand. Voor deze laatste prijs woon je in de meest luxe variant: de Woody Popp met een extra slaapvide en zelfs een vaatwasmachine als onderdeel van de zeer complete inrichting. Dit model is ontworpen door het gerenomeerde MVSA-Architects uit Amsterdam. Ieder tiny house heeft ook een eigen schuur, voor bijvoorbeeld het stallen van je fiets of het opbergen van tuinmeubelen.

Vanaf september plaatst Groninger Huis nog 26 tiny houses van het type Woody Popp. Deze komen te staan in Appingedam (10), Hoogezand (4) en Midwolda (12).

(Lees verder onder de foto)

Natuur
Een tiny house is een klein maar volwaardig huis om permanent in te wonen. Gebouwd om eenvoudig te leven met minder spullen om je heen. De meeste tiny houses maken slim gebruik van de beperkt beschikbare  woonruimte.

Wonen in een tiny house is een bewuste keuze. Niet omdat de kosten laag zijn, maar omdat de manier van wonen en leven je aanspreekt. Het is een ‘lifestyle’ die dicht bij (het behoud van) de natuur staat. Als je in een tiny house woont ben je vaker buiten, bijvoorbeeld op je vlonderterras. Je beleeft er de seizoenen intenser.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button