Cultuur

Beiaardier speelt hits uit de jaren zeventig op het carillon

- advertentie -

Winschoten – Ook dit jaar is de maand september ‘beiaardmaand’. Dit houdt in dat er elke vrijdagmiddag in september van 15:30-16:30 uur carillonmuziek klinkt vanuit d’Olle Witte in Winschoten. Was het thema vorig jaar ‘ABCD’, waarbij achtereenvolgens muziek van Abba, the Beatles, Leonard Cohen en Bob Dylan te beluisteren viel, dit jaar draait het om muziek uit ‘the seventies’.

- advertentie -

Stadsbeiaardier Vincent Hensen-Oosterdijk gaat hiervoor op zoek naar muziek die destijds in de hitlijsten stond én die geschikt is om op de beiaard te spelen. Het is de bedoeling dat het voor iedereen die zich in de buurt van de toren bevindt ‘een feest der herkenning’ wordt.

Is er een nummer uit de jaren zeventig dat u graag op het carillon wilt horen? Reageert u dan zo direct mogelijk door een berichtje met uw verzoeknummer achter te laten op facebook (fb.me/carillonwinschoten). Enkele dagen voor een concert wordt de speellijst op Facebook geplaatst.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button