Algemeen

UPDATE: Winschoter ondernemers fel tegen coffeeshop in centrum

- advertentie -

Winschoten – Verschillende Winschoter ondernemers zien niets in het voornemen van coffeeshop de Groene Ster om uit te breiden en te verhuizen naar het centrum van de stad. Dit in tegenstelling tot de gemeente Oldambt, die wel wat ziet in de plannen van de coffeeshop.

- advertentie -

Donderdag werd bekend dat de gemeente positief tegenover de verhuisplannen van de Groene Ster staat, maar als het aan een aantal ondernemers op de Venne ligt, gaat die verhuizing er niet komen. De ondernemers vrezen voor overlast van coffeeshopbezoekers en voor een daling van hun eigen omzet.

Tegenover RTV Noord laat één van de ondernemers weten dat hij hoe dan ook bezwaar gaat indienen tegen de plannen: “Ik ben hier zwaar op tegen. Ja, ik ben echt boos. Iedereen is goed bezig om hier wat gezelligheid te creëren, maar als dit gedoe tegenover ons komt… We weten allemaal wat voor pluimage bij coffeeshops komt. Verplaats maar naar een industrieterrein. Ik ga hier hoe dan ook tegen in bezwaar.”

Ook de Winschoter ondernemersverenigingen staan negatief tegenover de voorgenomen verhuizing van de coffeeshop. Zowel de Winschoter Retailclub als Handel en Nijverheid is van plan om bezwaar aan te tekenen. In september gaat de gemeente met de buurt in gesprek over de plannen. De buurtbewoners en ondernemers kunnen in dat gesprek laten weten of zij de komst van de coffeeshop zien zitten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button