Weerbericht

Weekendweerbericht: wisselvallig slot van de zomer

- advertentie -

Landelijk – Het laatste weekend van deze warme zomer laat op veel plaatsen een sterk wisselvallig beeld zien. Het komt vooral zaterdag regelmatig tot flinke buien en dan vooral in het westen en noorden. Zondag is de buienkans kleiner. De temperatuur is gematigd met maxima van 18 tot 21 graden. Volgende week wordt het geleidelijk droger en wat warmer.

- advertentie -

Zaterdagochtend komt het in de westelijke kustgebieden tot buien. Geleidelijk trekken de buien verder over het land naar het oosten. Dit kunnen stevige buien zijn die vergezeld gaan met onweer. Ook kan het soms stevig doorplenzen en dan vooral in het westen en noorden van het land.

In het oosten en zuidoosten zijn de neerslagkansen een stuk kleiner en schijnt af en toe de zon. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het zuiden tot zuidwesten. In de middag draait de wind in het westen naar een noord- tot noordwestelijke richting en wordt aan zee krachtig, windkracht 6. De temperatuur stijgt naar 19-20 graden. In Limburg kan het lokaal 21 graden worden.

Zondag minder buien en rollen omgedraaid
Zondag zijn de meeste buien in tegenstelling tot zaterdag juist voor het oosten en zuidoosten. In het westen en noorden is het wat vaker droog. De zon schijnt af en toe en er waait een noorden- tot noordwestenwind. Boven land is de wind matig en aan zee (vrij) krachtig. Met die noordenwind wordt koele lucht aangevoerd waardoor de temperatuur op de Wadden en langs de noordkust niet hoger wordt dan 17 graden. Elders stijgt het kwik naar 18-19 graden en alleen in Twente en het oosten van Limburg kan het lokaal nog 20 graden worden.

Na het weekend is eerst nog kans op een bui, maar geleidelijk neemt de buienkans af en schijnt vaker de zon. De temperatuur wordt elke dag een graadje hoger. Maandag wordt het 17-19 graden en aan het eind van de week is het 20-24 graden.

Ook vandaag wisselvallig
Op deze vrijdag is het ook wisselvallig weer. Vanochtend komen vooral in het noorden enkele lokale buien voor. Geleidelijk stijgt overal de buienkans en zeker vanmiddag kan het hier en daar goed doorplenzen. Bij buien is kans op onweer.

De temperatuur stijgt naar 19 graden in het noorden en westen en naar 20 in het binnenland. In Zeeuws-Vlaanderen, Noord-Brabant, Limburg en de Achterhoek kan het 21, lokaal nipt 22 graden worden. De zuidwestenwind is matig en in de kustgebieden (vrij) krachtig.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button