Weerbericht

Herfst mogelijk natter dan normaal

Regio – Na de droge lente en zomer krijgen we deze herfst mogelijk natter weer dan normaal. Daarbij kan het vooral in oktober flink regenen. Ondanks het natte weer ligt de temperatuur iets boven de norm. Dat komt door overheersende winden van zee over het warme water van de Noordzee, maar ook door periodes met nazomerweer. Aan het eind van de herfst neemt de kans op droog weer met nachtvorst toe.

- advertentie - 

In de drie maanden dat de herfst duurt kan het weer altijd alle kanten op. Terwijl het in september nog flink kan nazomeren, valt in november soms al een dik pak sneeuw. Ook deze herfst kunnen we weer een breed scala aan weertypen krijgen.

Zoals het er nu naar uitziet wordt september een relatief droge maand en daarbij is de kans op nazomerweer groter dan normaal. Toch liggen ook dan dagen met koeler weer en buien op de loer. Voor oktober en november gaat een groot deel van de weermodellen nu voor nat en soms ook onstuimig weer. Daarbij zou het vooral in oktober weleens flink kunnen regenen en daarmee lijkt die maand een beetje op oktober vorig jaar. Richting de winter eind november en in december lijkt het rustiger weer te worden met minder regen en toenemende kans op nachtvorst, maar ook mist.

Hoewel dit het algemene beeld is, zijn er ook modellen die voor een totaal ander herfstbeeld gaan. Zo zijn er ook weermodellen die met een droge en zonnige oktober komen, waarna het in november juist nat wordt. Dit geeft aan dat het weer deze herfst extra onzeker is, nog onzekerder dan normaal in de seizoensverwachting. Hoe snel de herfst losbarst na een vrij droge en warme septembermaand is dus nog even afwachten.

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close
Open chat
Tip ons!