Weerbericht

Weekendweerbericht: vleugje herfst met zon en buien

Landelijk – Het weekend lijkt het weer een beetje op herfst. Het gaat niet stormen, maar we kunnen wel buien verwachten en het is koeler dan normaal. Een westenwind voert steeds frissere lucht aan en zondag wordt het 16-18 graden. Hiermee beleven we de koudste dag in bijna drie maanden tijd. Gelukkig schijnt wel af en toe de zon.

- advertentie - 

Zaterdag trekken met een westenwind stapelwolken in een behoorlijk tempo over het land. Er zijn droge perioden met zon, maar ook enkele buien. Hierdoor is kan het tijdens een fietstocht een hele kunst zijn om de buien te ontwijken. In het zuiden van het land is de buienkans in de middag iets kleiner en dat is het best moment als je even op het terras wilt zitten. Het wordt 17-20 graden en daarmee is het iets koeler dan normaal. Toch is het met wat zon best lekker weer.

Vleugje herfst
Zondag is de kans op buien groter. Er zijn niet alleen meer buien, maar er kunnen ook een paar stevigere buien ontstaan en daarbij is kans op onweer. Echte hoosbuien worden niet verwacht, maar zondag paraplu ben je wel in een mum van tijd nat. Vooral midden op de dag kan de zon voor langere tijd verdwijnen. Met 16-18 graden is het nog iets koeler dan op zaterdag en daarmee beleven we de koudste dag sinds 9 juni.

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close
Open chat
Tip ons!