Cultuur

Te gast bij…Henriette Wolda

Finsterwolde – In de serie, ”Te gast bij…”, ontmoet OldambtNu.nl cultuurliefhebbers die hun passie willen delen aan groot publiek. We horen graag wat er in Oldambt leeft op het gebied van kunst, cultuur en muziek. We zijn op zoek naar mensen die iets willen vertellen over hun passie op het gebied van kunst en cultuur!

- advertentie - 

Ben jij, of ken je iemand die gepassioneerd is en hierover wil vertellen? Organiseer je iets op dit gebied? Wij horen het graag! Je kunt een reactie mailen naar redactie@oldambtnu.nl.


In de bibliotheek schuiven we aan bij Henriette Wolda. Henriette verdeelt haar werkdagen over de bibliotheken van Finsterwolde en Winschoten.

Henriette schildert, haar liefde voor dieren inspireert haar ze vast te leggen op het doek. Haar dierenportretten laten de emotie en het karakter van het dier zien. Spelen met licht en schaduw, de uitdrukkingen van de dieren, het maakt dat je er naar blijft kijken. In de lessen die ze gevolgd heeft bij de Iraanse kunstenaar Ahmad Haraji heeft zij met name over het schilderen van licht veel geleerd.

Ze maakt portretten naar foto’s, ook maakt zij ze in opdracht van… “Ieder schilderij waar ik mee bezig ben zie ik als een puzzeltje wat ik moet oplossen, je bent nooit uitgeleerd en ontdekt steeds weer nieuwe dingen. Het moeilijkst is om te bepalen wanneer een schilderij af is” zegt Henriette hierover.” Bij ieder werk ontwikkel je je verder.”

Henriette is al van jongs af aan bezig met tekenen en schilderen. Waar ze eerst veel met acrylverf werkte zijn de dierenportretten in olieverf. Olieverf is een materiaal waarmee je langer door kunt gaan, meerdere lagen kunt aanbrengen en vermengen.

Meer info over haar werk kun je zien op haar website www.henriettewolda.nl. Van 8 November tot en met 12 Januari exposeert zij in Galerie Paterswolde.

Naast haar werk in de bibliotheek verzorgt Henriette ook de exposities in Cultuurhuis “de Klinker”.  Deze exposities worden door div. kunstenaars ingevuld, de exposities wisselen iedere drie maand. Aan de exposities zijn “kunsturen” verbonden. In deze kunsturen, op vrijdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur komen allerlei onderwerpen aan de orde. De exposerende kunstenaar is hierbij aanwezig. Veelal is het een interactief uur waarbij er ook workshops kunnen plaatsvinden. Telkens anders, telkens verrassend. Op deze manier wordt de kunst heel toegankelijk voor een breed publiek.

Vanaf oktober t/m december zal er geëxposeerd worden door Fotoclub “Oost-Groningen” met foto’s van de natuur in Oost-Groningen en (stedelijke) landschappen. Sophie Raateland exposeert in deze periode haar (glas) objecten.

 

Lees hier alle “te gast bij…” terug.

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close
Open chat
Tip ons!