Gemeente

De heer Molenkamp blaast 102 kaarsjes uit

- advertentie -

Winschoten – Voor de derde keer op rij zijn we bij de heer Molenkamp in Winschoten. Vanaf de 100e leeftijd bezoekt de burgemeester of een wethouder de jarigen in Oldambt, in dit geval meneer Molenkamp. Zondag vierde hij zijn verjaardag, hij mocht 102 kaarsjes uitblazen.

- advertentie -

Wat zijn geheim is? Daar is hij heel duidelijk over: “Gewoon leven. Het leven is net een loterij, de een heeft geluk, de ander niet”, zegt hij in het bijzijn van zijn dochter, buren en wethouder Jurrie Nieboer.

Hij woont zelfstandig en kan nog traplopen. Hij is blij met de ondersteuning van de mensen om hem heen. Dochter Lucie en schoonzoon Pieter, de buren die helpen wanneer dat nodig is en de thuiszorg. Hij is in goede gezondheid alleen zijn doofheid speelt hem parten.

(lees verder onder de foto)

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

Echte ‘Sodommer’
Winschoter meneer Molenkamp is geboren aan de Bovenburen in Winschoten. Daar waar vroeger de tuin van zijn ouderlijk huis was, staat nu het huis waar hij al 56 jaar woont. Daartussen heeft hij nog een periode aan de van Kinsbergenlaan gewoond. Een echte ‘Sodommer’ dus.

De heer Molenkamp was van beroep huisschilder en heeft menig woning in Winschoten voorzien van een likje verf. “Oud worden valt niet altijd mee, het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Op zo’n hoge leeftijd ontvallen je veel dierbaren, familie, vrienden. Er is bijna niemand meer,” zegt hij.

Traditiegetrouw maken we de foto in de voortuin. Lopen gaat moeizaam, maar de foto moet en zal in de tuin plaatsvinden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button