Algemeen

Onderhoudswerkzaamheden brug Westerwoldse Aa (A7)

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Rijkswaterstaat voert vanaf komend weekend gefaseerd onderhoud uit aan de Westerwoldse Aa brug op de A7 bij Bad Nieuweschans. De onderhoudsmaatregelen moeten bijdragen aan het reduceren van het geluid. De aanpak is in goed overleg afgestemd met de betrokken overheden, gemeente Oldambt en provincie Groningen.

- advertentie -

Meten
Op vrijdag 18 september 20.00 uur tot zaterdag 19 september 23.59 uur worden ter voorbereiding aan het onderhoud meetwerkzaamheden uitgevoerd, zoals meten van de dikte van de slijtlaag en de stand van de buffers. Voor deze werkzaamheden is een wegafsluiting nodig van Winschoten (afrit 47) richting de Duitse grens. Het verkeer vanuit de Duitse grens rijdt over één rijstrook.

Demonteren en reviseren
Vanaf donderdag 1 oktober tot en met donderdag 29 oktober worden verschillende onderdelen van de brug gedemonteerd en gereviseerd. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf het water. Hiervoor zal er een snelheidsverlaging op de A7 worden ingesteld.

Vervangen slijtlaag
In het weekend van vrijdag 6 november 20.00 uur tot en met maandag 9 november 6.00 uur wordt de bestaande slijtlaag van de brug verwijderd en een nieuwe slijtlaag aangebracht.

Voor deze werkzaamheden is een wegafsluiting nodig in beide richtingen. De trajecten Winschoten (afrit 47) tot en met Duitse grens en Duitse grens tot en met Oudeschans (afrit 48) worden afgesloten. Indien werkzaamheden eerder gereed zijn zal de snelweg eerder open gaan. Mochten de werkzaamheden door omstandigheden niet door kunnen gaan dan wordt gebruik gemaakt van het reserve weekend van vrijdag 13 november tot en met maandag 16 november.

Omleidingsroutes
Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan. Voor omleidingen kijk ook op www.vananaarbeter.nl. Door onvoorziene omstandigheden kunnen werkzaamheden worden uitgesteld.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button