Weerbericht

Weekendweerbericht: genieten van nazomer zolang het kan

- advertentie -

Landelijk – Het belooft dit weekend heerlijk weer te worden met veel zon en aangename temperaturen. Met 19-25 graden is het warmer dan normaal, maar niet te warm om erop uit te trekken. Dit weekend kunnen we dus nog genieten van de nazomer. Het vooruitzicht naar het volgende weekend ziet er heel anders uit.

- advertentie -

Geen tropische hitte of koud herfstweer komend weekend, maar we krijgen juist heerlijke temperaturen om er op uit te trekken. Zaterdag wordt het op veel plaatsen 22-23 graden en daarmee is het enkele graden warmer dan normaal. In het zuiden en zuidoosten wordt het met 24-25 graden lokaal zomers. In het noorden moeten we genoegen nemen met maxima van 19-21 graden. De matige noordoostenwind is misschien iets te koel om lekker te zonnen, maar uit de wind voelt het als een warme zomerdag. Er zijn flinke zonnige perioden en enkele wolkenvelden.

In de nacht naar zondag is in het zuiden kleine kans op een bui. Als er neerslag valt zal het niet veel zijn en heftig weer met onweer en windstoten hoeven we zeker niet te verwachten.

Zondag is de temperatuur vergelijkbaar met zaterdag, maar er staat iets minder wind en vooral in de middag is er veel zon. Hierdoor is dit het warmste moment van het weekend. Het is dan ideaal weer om van het nazomerweer te genieten.

Geniet van de nazomer zolang het kan
Na het weekend krijgen we op maandag nog een zonnige nazomerdag met 20-26 graden. De dagen daarna neemt de bewolking toe en zullen af en toe ook buien ontstaan. De temperatuur zet een gestage daling in en in het volgende weekend moeten we genoegen nemen met maxima van 15-18 graden. Wie nog even wil genieten van het nazomerweer moet dit weekend dus benutten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button