Incidenten

Brandweer Winschoten ingezet bij forse woningbrand in Oude Pekela

- advertentie -

Oude Pekela – De brandweer werd vrijdagmiddag omstreeks 17:20 uur ingeschakeld voor een melding van een woningbrand aan de Hugo de Grootstraat.

- advertentie -

De meldkamer in Drachten kreeg meerdere telefoontjes van de brand. De rookontwikkeling was in de weide omtrek zichtbaar. Bij aankomst van de brandweer was de brand fors ontwikkeld, de rook kwam uit alle zijde van de rijtjeswoning zetten. Doordat de woningen aan elkaar gekoppeld zijn, kon de rook zich snel verspreiden via het dak.

Bij de hulpdiensten was niet bekend of er zich nog personen in de woningen bevonden. Uit voorzorg werden ambulances en het traumateam ingezet. Voor zover bekend is er één slachtoffer door de brandweer uit de woning gehaald, deze werd voorzien van medische hulpverlening. De brandweerkorpsen van Nieuwe Pekela, Winschoten en Oude Pekela werden ingezet bij de brandbestrijding.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button