Algemeen

Koning Willem-Alexander opent PerkinElmer in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Zijne Majesteit de Koning opent donderdagmiddag 24 september in Winschoten de nieuwe productie- en assemblagelocatie voor coronatestkits van PerkinElmer. Deze Amerikaanse onderneming produceert wereldwijd innovatieve meetapparatuur voor onder meer de medische sector.

- advertentie -

Het bedrijf heeft al jaren een filiaal in de stad Groningen. Naast de reguliere activiteiten, werd in het voorjaar gestart met de productie van coronatestkits. Vanwege de grote vraag, zowel in Nederland als internationaal, wordt nu de extra locatie geopend. De componenten voor de testkits worden geleverd door afdelingen van het bedrijf uit zowel Nederland (Groningen) als Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Alle coronatestkits van PerkinElmer worden in Winschoten geproduceerd en zijn bestemd voor Nederland en wereldwijde export.

De Koning opent de nieuwe locatie en ziet tijdens de rondleiding hoe de testkits worden samengesteld. Eén van de componenten zijn de zogenoemde Magnetic Beads. Dit zijn miniscule kleine balletjes met een speciaal ontwikkelde coating die in staat zijn om RNA (ribonucleïnezuur) uit het testmonster aan zich te binden. Hierdoor is de coronatest zeer nauwkeurig en betrouwbaar. Na de rondleiding spreekt de Koning nog met enkele medewerkers.

Lees ook: COVID-19 testproducent PerkinElmer vestigt zich in Winschoten

 

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button