Algemeen

Drie kinderartsen OZG voor tuchtcollege vanwege overlijden 8-jarige

- advertentie -

Scheemda – Afgelopen dinsdag stonden 3 kinderartsen van het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda voor het medisch tuchtcollege in Groningen. Door een verkeerde diagnose is in 2018 een 8-jarige jongen uit Blijham overleden aan de zeldzame ziekte van Kawasaki.

- advertentie -

Omdat de symptomen van de jongen niet volledig overeen kwamen met deze ziekte hebben de artsen geweigerd een echo te maken. Volgens een van de artsen hadden ze Kawasaki uitgesloten omdat de kans zo klein leek en belandden ze hierdoor dus in een negatieve tunnelvisie.

De artsen hebben de jongen naar huis laten gaan waar hij steeds zieker werd. Uiteindelijk is hij naar een academisch ziekenhuis vervoerd waar hij kort na aankomst is overleden.

Tijdens het ziekenhuisbezoek in Scheemda zocht de moeder op internet en vond berichten dat er ook atypische vormen van Kawasaki waren waar haar zoon qua symptomen wel aan voldeed. Kawasaki is een aandoening waarbij bloedvaten in het hele lichaam ontstoken raken. Als er gelijk een echo was gemaakt waren deze ontstekingen opgemerkt en hadden ze de jongen waarschijnlijk kunnen genezen.

Het tuchtcollege doet over 6 weken uitspraak.

Lees ook: Reactie Ommelander Ziekenhuis op zitting Tuchtcollege

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button