Algemeen

Reactie Ommelander Ziekenhuis op zitting Tuchtcollege

- advertentie -

Scheemda – Gisteren is er een zitting geweest van het Regionaal Tuchtcollege. “Drie van onze collega’s zijn betrokken bij deze zaak. Het gaat om het overlijden van de achtjarige Olivier. Hij overleed in 2018 aan de complicaties van de zeldzame ziekte van Kawasaki.” schrijft het Ommelander Ziekenhuis in een reactie op hun website.

- advertentie -

Verschillende media hebben over deze intens verdrietige gebeurtenis bericht. “Wij vinden het belangrijk om ook van ons te laten horen als er ingewikkelde dingen gebeuren, zoals nu. We snappen namelijk heel goed dat deze zaak veel losmaakt. Onze reactie kunt u hieronder lezen.”

Reactie
“Allereerst: we willen heel graag reageren op deze zaak, omdat het ons bepaald niet onberoerd laat. En we ook goed begrijpen dat het veel losmaakt. We vinden het daarbij wel belangrijk om rekening te houden met de privacy van Olivier en zijn ouders. Als ook met het feit dat er nog geen uitspraak is gedaan en we daarom helaas niet in kunnen gaan op alle details.

Een gebeurtenis als deze is heel erg heftig. Allereerst voor de ouders. Het verdriet van deze ouders is groot en dat snappen we ontzettend goed. Het overlijden van Olivier heeft ook onze mensen enorm geraakt. Wij zetten ons als ziekenhuis dagelijks in om de best mogelijke zorg te verlenen aan onze patiënten. We vinden daarbij houvast in doordachte protocollen, onze kennis en onze ervaring. Onze mensen doen hun werk altijd naar eer en geweten.

Wat deze zaak ons leert is dat ook als we ons uiterste best doen, de uitkomst ontzettend verdrietig kan zijn. Zaken als deze zijn ingewikkeld en belastend voor alle partijen. We hebben hier dan ook alle aandacht voor en hebben uiteraard zelf uitgebreid geëvalueerd. Om van elkaar te kunnen leren. Als zorgverleners en als mens.”

Lees ook: Drie kinderartsen OZG voor tuchtcollege vanwege overlijden 8-jarige

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button