Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Inhijsen brugdeel Blauwe Loper boven de A7 zorgt voor verkeershinder

- advertentie -

Winschoten/ Blauwestad – De Blauwe Loper krijgt steeds meer vorm. In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 oktober wordt het brugdeel boven de A7 geplaatst. De snelweg is die nacht volledig afgesloten. Het brugdeel is 42 meter lang en weegt 90 ton. Het houten brugdeel is vooraf in elkaar gezet en wordt per boot afgeleverd via het Winschoterdiep. Kranen hijsen het enorme gevaarte dan op zijn plek boven de A7.

- advertentie -

Livestream
De werkzaamheden zijn live te volgen via het internet. Geïnteresseerden kunnen de spectaculaire werkzaamheden rechtstreeks volgen via een livestream op het YouTubekanaal van Blauwestad. De link voor de livestream is te vinden op www.blauwestad.nl/de-blauwe-loper maar ook vrijdagavond op de website van OldambtNu.nl.

Een impressie van de werkzaamheden verschijnt later op de websites van Blauwestad, gemeente Oldambt en provincie Groningen en bij OldambtNu.nl.

(Lees verder onder de foto)

Foto: Jeroen Helmers/ OldambtNu.nl

Omleidingsroute
De werkzaamheden vinden komende vrijdag plaats vanaf 22.00 uur en duren waarschijnlijk de hele nacht. De snelweg (A7) tussen Heiligerlee en Winschoten is daarom in beide richtingen afgesloten van vrijdagavond 2 oktober 22.00 uur tot zaterdagochtend 3 oktober 08.00 uur. Er zijn omleidingsroutes en verkeersregelaars om het verkeer in goede banen te leiden.

(Lees verder onder de foto)

Foto: Jeroen Helmers/ OldambtNu.nl

Planning
Als het weer mee zit, vindt de volgende mijlpaal plaats op woensdag 21 oktober. Dan wordt het beweegbare brugdeel boven het Winschoterdiep geplaatst. Als alles goed gaat, is de Blauwe Loper aan het eind van dit jaar of aan het begin van het nieuwe jaar helemaal af. De brug krijgt dan zijn nieuwe naam: de Pieter Smitbrug, vernoemd naar de in april 2018 overleden burgemeester van de gemeente Oldambt.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button