Algemeen

BabyBeeld: je baby ieder moment van de dag kunnen zien

- advertentie -

Scheemda – Als je baby wordt geboren, dan wil je als moeder ieder moment van de dag bij je kindje zijn. Soms lukt dit niet. Bijvoorbeeld als de baby nog een tijdje in het ziekenhuis moet blijven of als moeder en kind beiden op een andere afdeling liggen. De medisch specialisten van het Ommelander Ziekenhuis vonden het belangrijk een oplossing te zoeken. Zij financierden met donaties de aanschaf van BabyBeeld.

- advertentie -

BabyBeeld is een camerasysteem, speciaal ontwikkeld voor baby’s die ziek zijn of te vroeg geboren zijn. Sinds twee maanden kunnen ouders van baby’s die in het Ommelander Ziekenhuis liggen 24 uur per dag hun kindje zien via BabyBeeld.

Een goede hechting is erg belangrijk
Mariska Slager is verpleegkundige en Eerste Verantwoordelijke Medewerker op de afdeling Ouder en Kind van het Ommelander Ziekenhuis. Mariska: “Soms worden moeder en kind door omstandigheden van elkaar gescheiden. Dat wil je natuurlijk liever niet. Daarom zochten we een manier waarbij de moeder haar kindje vaker kan zien, ook als ze niet in het ziekenhuis of op de afdeling is. Uiteindelijk kwamen we in aanraking met BabyBeeld. Over dit systeem waren we direct enthousiast.”

Ouders bepalen wie hun kindje mag zien
BabyBeeld is een veilig en eenvoudig camerasysteem. De camera hangt boven de couveuse of het wiegje.

Mariska: “We kunnen de camera op verschillende manieren aan het bedje hangen, zodat ouders zelf bepalen hoe ze hun kindje willen zien. Volledig in beeld of het gezichtje vanaf de zijkant. Zodra een baby op onze afdeling ligt, krijgen de ouders een inlogcode. Met deze inlogcode loggen ze heel eenvoudig in op hun computer, tablet of telefoon en zien ze direct hun kindje. Er is geen geluid en beelden worden niet opgenomen. Ook komen andere kinderen niet in beeld. Het werkt heel simpel. De ouders bepalen bovendien wie hun baby wel en niet mag zien. Er zijn bijvoorbeeld wel eens opa’s en oma’s die verder weg wonen en zo toch hun kleinkind regelmatig mogen bewonderen. Hoe mooi is dat!?” 

Moeder Heleen vertelt over haar ervaring met BabyBeeld
Heleen Blaauw uit Wildervank heeft begin maart haar derde kindje gekregen: Jaxx. Het gaat goed met Jaxx, maar hij moet nog even in het Ommelander Ziekenhuis blijven. Gelukkig kan moeder Heleen hem vaak bekijken.

Heleen: “Ik heb twee oudere kinderen, van 6 en 12. Het is daardoor niet mogelijk dat ik dag en nacht in het ziekenhuis ben. Daarom is het heel fijn dat ik ieder moment van de dag kan kijken hoe het met Jaxx gaat. Vooral mijn dochter van 12 vraagt vaak om mijn telefoon. Ze heeft het druk met school en sport en kan niet vaak naar haar broertje toe. Ze vindt het daarom geweldig om Jaxx zo vaak mogelijk via de camera te bekijken.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button