Weerbericht

Weekendweer: wisselvallig herfstweer met zondag kans op veel wind

- advertentie -

De Bilt – Het eerste weekend van oktober staat in het teken van wisselvallig herfstweer. Het is overwegend bewolkt en voor de zon is weinig ruimte. De kans op regen is groot en zondag is aan zee en bij de Wadden kans op een stormachtige zuidenwind. Het is relatief koel met temperaturen van 14-15 graden.

- advertentie -

Er staat een wisselvallig weekend voor de deur en een regenjas en paraplu zijn nodig. Zaterdag is het al vanaf de vroege ochtend regenachtig. In de middag zijn er vooral in het zuiden en zuidwesten droge perioden en dan kan de zon doorbreken. In de rest van het land blijft het overwegend bewolkt. Het is tijdelijk droog, maar af en toe kan het ook wat harder regenen.

Er waait een meest matige zuidoostenwind en het wordt 15-16 graden. In het noordoosten, waar het tot in de middag droog blijft, kan het nog 17 graden worden.

Zondag kans op veel wind
Zondag draait de wind naar het zuiden en neemt flink in kracht toe. Aan zee en ook in het Waddengebied is kans op een stormachtige wind, windkracht 8 met kans op zware windstoten van 75-80 km/uur. Landinwaarts is de wind matig tot vrij krachtig, maar wel enigszins vlagerig. Het weerbeeld laat een mix zien van wolken, enkele buien en soms ook wat zonneschijn. Met 14-15 graden is het relatief koel voor de tijd van het jaar, 16-17 graden is gebruikelijk voor begin oktober.

Ook volgende week blijft het wisselvallig herfstweer met vooral maandag nog flink wat wind. Later in de week stijgt de kans op een droger weertype. De temperatuur ligt de gehele week rond 15 graden.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button