Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenVideo

Brugdeel Blauwe Loper succesvol op zijn plek gehesen (video)

- advertentie -

Winschoten/ Blauwestad – Het brugdeel van de Blauwe Loper lag afgelopen vrijdagavond om 23.45 uur op zijn plek. De Blauwe Loper wordt een nieuwe verbinding tussen Winschoten en Blauwestad. Dit brugdeel boven de A7 is een onderdeel van de 800 meter langste fiets- en wandelbrug van Europa.

- advertentie -

Rond 22.30 uur gingen de werkzaamheden van start, dit nadat de A7 tussen Winschoten en Heiligerlee volledig werd afgesloten. Het verkeer moest omrijden omdat er 3 grote kranen op de rijbaan moesten staan om het enorme gevaarte van 42 meter en 90 ton op zijn plek te krijgen.

Het houten brugdeel is vooraf in elkaar gezet en werd afgelopen vrijdag per boot afgeleverd via het Winschoterdiep.

Lees ook: Ponton met 42 meter lang brugdeel Blauwe Loper trekt bekijks (video)

Livestream
De provincie en de gemeente riepen inwoners en andere geïnteresseerden op om niet naar de bouwplaats te komen. In plaats daarvan konden ze de werkzaamheden op afstand volgen via de livestream. Daar werd massaal gehoor aan gegeven. Een enkeling was wel naar de bouwplaats gekomen om mee te kijken. Dat kon op veilige afstand van elkaar en van de werkzaamheden.

Beweegbare brugdeel
Als het weer mee zit, vindt de volgende mijlpaal plaats op woensdag 21 oktober. Dan wordt het beweegbare brugdeel boven het Winschoterdiep geplaatst. Als alles goed gaat, is de Blauwe Loper aan het eind van dit jaar of aan het begin van het nieuwe jaar helemaal af.

Beelden: Ina Muntinga, Quintin Stoetman & Jeroen Bos

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button