Algemeen

In beeld: Werkzaamheden voor sneltrein Groningen – Winschoten in volle gang

Winschoten – Dat ProRail bezig is aan het spoor is niet te missen. Bij het station in Scheemda en Winschoten is veel activiteit en diverse spoorwegovergangen zijn afgesloten of worden in de gaten gehouden door verkeersregelaars. Dit alles heeft te maken met de nieuwe sneltrein Groningen – Winschoten.

- advertentie - 

De hele herfstvakantie, tot en met zondag 18 oktober, rijden er daarom bussen in plaats van treinen. Vanaf eind dit jaar gaan de sneltreinen doordeweeks rijden in de ochtend- en middagspits.

Sneltrein
Vanaf december 2020 rijden er tussen Groningen en Winschoten extra sneltreinen in de spits. De extra treinen zorgen voor meer spreiding van de reizigers. De kans op een zitplaats neemt toe, de reistijd neemt af. Met de sneltrein ben je negen minuten korter onderweg tussen Groningen en Winschoten.

Stations
Naast dat er aan het spoor wordt gewerkt, werkt ProRail ook aan de stations. Zo krijgt het station in Scheemda een extra perron. Een bestaande perron wordt langer gemaakt. Daarnaast komen er spoorbomen die de veiligheid op het station ten goede moet komen en moet voorkomen dat reizigers de rails oversteken bij een naderende trein.

Ook Station Zuidbroek wordt aangepakt. Vanaf 13 december, als de nieuwe dienstregeling ingaat, verdwijnt het station bij Sappemeer Oost. Dat is nodig om de nieuwe sneltrein te laten rijden.

- advertentie - 

Seinen
De extra sneltreinen stoppen op station Groningen, Groningen Europapark, Scheemda en Winschoten. Tussen Hoogezand-Sappemeer en Zuidbroek past ProRail de seinen aan. Hierdoor kunnen treinen op kortere afstand van elkaar rijden.

Verspreid over het hele traject worden beveiligingssystemen aangepast en vernieuwd.

- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button