Algemeen

Crowdfundingsactie voor herstel molen De Dellen

- advertentie -

Nieuw Scheemda – Zondag 20 september brak plotseling een roede van de molen De Dellen. De molenaar bevond zich in de draaiende molen toen ‘de ramp’ zich in de namiddag afspeelde. Er hebben zich gelukkig geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

- advertentie -

Molenaar André Schuthof van De Dellen vertelt enorm geschrokken te zijn. De molen is ernstig beschadigd. De vraag “Hoe is dit mogelijk” is vooralsnog onbeantwoord en wordt onderzocht.

Lees ook: Molenwiek afgebroken van poldermolen ‘De Dellen’ in Nieuw Scheemda

De molen is een van de tien molens van de Molenstichting Midden- en Oost- Groningen (MSMOG). De stichting wil haar doelstelling voor het behoud van haar molens als cultureel erfgoed onder de aandacht blijven brengen, maar ziet zich op deze manier opnieuw geconfronteerd worden met een grote restauratie naar het zich laat aanzien. De schade aan de molen is enorm.

‘Geef onze dame haar vleugels terug!’. Helpt u mee de wieken van De Dellen te restaureren?

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button