Algemeen

Wethouder Gert Engelkens opent Regenboogweek

- advertentie -

Winschoten – Aangezien 11 oktober op een zondag valt, werd afgelopen zaterdag al in Winschoten de regenboogvlag gehesen. Vanwege de aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus was de ceremonie in hele kleine kring.

- advertentie -

Jaarlijks wordt op 11 oktober de Internationale Coming Outdag gevierd. Deze dag verwijst naar het moment waarop LHBTI-ers “uit de kast” komen en zichzelf als lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender of interseksueel (LHBTI) aan hun omgeving bekend maken. Voor velen was – en is dit ook vandaag de dag nog – niet vanzelfsprekend maar beladen met angst om niet geaccepteerd en buitengesloten te worden.

Op Internationale Coming Outdag wordt overal in de wereld aandacht gevraagd voor de situatie van LHBTI-ers. Op veel plekken worden dan tijdens zogenaamde “Regenboogweken” meerdere activiteiten georganiseerd. Zo ook in het Oldambt. Vanwege de Coronacrisis wordt er dit jaar minder georganiseerd dan in voorgaande jaren.

Vanmorgen hees wethouder Gert Engelkens tijdens een korte bijeenkomst bij het gemeentehuis in Winschoten de regenboogvlag; het symbool van de LHBTI emancipatiebeweging. Met het hijsen van de vlag wil de gemeente Oldambt uitdragen dat acceptatie van ieder medemens, ongeacht haar of zijn geaardheid, een recht is dat alle Oldambsters toekomt.

Na een toespraak door de wethouder droeg stadsdichter Richard Nobbe een voor deze gelegenheid geschreven gedicht voor en sprak Rina Lakwijk van Roze 50plus Oldambt de aanwezigen toe. Aan het eind van de ceremonie droeg Timo Boom ook een gedicht voor.

Roze 50plus Oldambt organiseert de komende week een aantal activiteiten:
– Dinsdagavond 13 oktober en donderdagavond 15 oktober wordt de film “Été 85” van Francois Ozon vertoond in Filmhuis De Klinker, Mr. D.U. Stikkerlaan 251 in Winschoten. Aanvang 20.00 uur.

– Aan het einde van de Regenboogweek wordt op zondag 18 oktober om 15.00 uur de vernieuwde website van Roze 50plus Oldambt gelanceerd in de HarbourClub, Havenkade West 3 in Winschoten.

Om ervoor te kunnen zorgen dat we dit volgens de corona-voorschriften kunnen doen is aanmelding voor deze bijeenkomst verplicht. Mail daartoe even naar roze50plus@gmail.com of bel met Adriaan Prinse 06 17830694. Iedere bezoeker gaat met een verrassing naar huis!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button