Algemeen

Mondkapjes tijdens rijles vanaf vandaag verplicht

- advertentie -

Oldambt – Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen stelt het dragen van mondkapjes tijdens rijlessen als voorwaarde om af te mogen rijden. Als leerlingen en opleiders tijdens de rijles geen mondkapje hebben gedragen neemt het CBR geen examens meer af. Het dragen van een mondkapje tijdens rijtesten en rijexamens is sinds mei al de standaard.

- advertentie -

‘We weten dat veel rij-opleiders en leerlingen tijdens de rijlessen al een mondkapje dragen’, zegt algemeen directeur Alexander Pechtold. Door deze maatregel moet dat nu voor iedereen gaan gelden. ‘Alleen zo kunnen we als CBR en rijopleiding samen voorkomen dat we onze deuren moeten sluiten.’

De nieuwe regel gaat vandaag in.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button