Algemeen

Aanpassingen voor sneltrein Groningen – Winschoten voltooid

Scheemda– Vanaf december 2020 rijden er tussen Groningen en Winschoten sneltreinen in de spits. De extra treinen zorgen voor meer spreiding van de reizigers. Hiermee neemt de reistijd af en de kans op een zitplaats toe.

- advertentie - 

Met de trein ben je negen minuten korter onderweg tussen Groningen en Winschoten. De sneltreinen stoppen op station Groningen, Groningen Europapark, Scheemda en Winschoten.

Aanpassingen sporen en stations
“Voordat de sneltreinen kunnen gaan rijden, hebben we eerst maatregelen getroffen aan het spoor en stations” laat Prorail weten. “Tussen Hoogezand-Sappemeer en Zuidbroek hebben we de seinen aangepast. Hierdoor kunnen treinen op kortere afstand van elkaar rijden.”

(Lees verder onder de foto)

Foto: Dennis Postma/ OldambtNu.nl

Op station Scheemda zullen treinen elkaar gaan kruisen. Het huidige middenperron was te smal voor het aantal reizigers dat er gebruik van zal maken. “Daarom hebben we aan de noordzijde van het spoor een nieuw (zij-)perron gemaakt.” Aldus ProRail.

- advertentie - 

ProRail: “Het huidige middenperron (of eilandperron) verandert dan ook in een zijperron. Bovendien verlengen we dit perron iets, zodat hier ook langere treinen kunnen rijden. Het bestaande overpad naar het perron wordt beveiligd met spoorbomen.”

- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button