Algemeen

LIVE: Volg het plaatsen van brugdeel over Winschoterdiep via deze livestream

- advertentie -

Winschoten – Het tweede spannende moment in de bouw van de Blauwe Loper vindt vandaag plaats: het inhijsen van de beweegbare brug boven het Winschoterdiep. Inwoners en andere geïnteresseerden kunnen de werkzaamheden live volgen via bovenstaande livestream.

- advertentie -

De werkzaamheden
De voorbereidingen voor de werkzaamheden waren van de week al begonnen. Het brugdeel, dat gemaakt is in de stad Groningen, kwam per schip naar Winschoten. Naast het Winschoterdiep staan twee grote hijskranen van elk 700 ton.

Deze hijskranen tillen het 23 meter lange en 86 ton wegende brugdeel vandaag op zijn plek. De werkzaamheden duren waarschijnlijk de hele ochtend. Het verkeer heeft geen last van de werkzaamheden. Voor de scheepvaart is het Winschoterdiep tijdelijk gestremd.

Kom niet naar de bouwplaats
Provincie Groningen en gemeente Oldambt roepen inwoners en andere geïnteresseerden op om niet naar de bouwplaats te komen. In plaats daarvan kunnen zij de werkzaamheden volgen via de livestream op www.blauwestad.nl.

De bouwplaats is afgezet door middel van hekken.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button