Op stap

Toch Sinterklaas(?): Sint komt naar de kinderen in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Handel &Nijverheid Winschoten (H&N) heeft samen met het bedrijf Rainbow Events een plan bedacht waardoor het Sinterklaas feest in Winschoten toch kan doorgaan: Sinterklaas komt naar de kinderen toe dit jaar.

- advertentie -

“Het plan is dat sinterklaas met een paar pieten door de wijken van Winschoten gaat. Het is een rijdende stoet en er wordt niet gestopt.” dat laat Eduard Abbas, eigenaar van Rainbow Events, weten. “Alle papa’s en mama’s die in deze wijk wonen kunnen samen met hun kinderen dan even naar Sinterklaas zwaaien en krijgen een zakjes snoep van de pieten.”

Regels
“Alles moet volgens de regels, zoals de door Veiligheidsregio Groningen en gemeente worden bepaald. Zo moeten de kinderen onder andere bij hun ouders/ verzorgers blijven.” zegt Peter Schulingkamp, voorzitter van H&N. “Indien er groepen worden gemaakt die niet volgens de voorwaarden zijn, dan rijden we gewoon door en worden er geen zakjes snoep uitgedeeld.”

Corona
“Dit plan is bij de gemeente Oldambt neergelegd, de gemeente heeft het ter beoordeling weer voorgelegd aan de Veiligheidsregio Groingen. Als alles goed beoordeeld word dan kunnen de kinderen misschien toch sinterklaas een beetje verwelkomen!” schrijven de organisatoren in een gezamenlijk persbericht. “Niet zoals men gewend is, maar anders. Zoals alles anders is in deze coronatijd.”

Abbas: “Tijdens een speciaal belegde avond enkele weken terug hebben wij dit plan op tafel gelegd bij burgemeester Cora-Yfke Sikkema. Wij hopen dat dit plan door kan gaan.”

De route en verdere informatie wordt binnenkort bekend gemaakt op  www.winschoten24.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button