Algemeen

Brandweer in Bad Nieuweschans zoekt nieuwe vrijwilligers

- advertentie -

Bad Nieuweschans – In het afgelopen half jaar heeft de brandweer door corona geen nieuwe vrijwilligers kunnen binnenhalen. Door natuurlijk verloop zijn er wel vrijwilligers gestopt. De brandweer in Bad Nieuweschans is daarom dringend op zoek naar nieuwe brandweercollega’s. Woon je in Bad Nieuweschans en wil je iets doen voor je omgeving? Meld je dan aan als brandweervrijwilliger!

- advertentie -

Wanneer kun je vrijwilliger worden?
De brandweer zoekt enthousiaste, nuchtere en praktische mensen met een hulpverlenershart, die deel uit willen maken van een hecht team. Het is belangrijk dat je woont in de buurt van een brandweerpost. Heb je geen brandweerervaring? Geen probleem, want de brandweer verzorgt je opleiding. In Oldambt is de brandweer op zoek naar vrijwilligers voor de posten Bad Nieuweschans en Winschoten. Ook buiten onze gemeente is behoefte aan nieuwe vrijwilligers.

Een passende vergoeding
Als hulpverlener ben je in staat om mensen in noodsituaties te helpen. Dat kost inzet en kracht. De opleiding en de taken van de beroepsbrandweer en de vrijwilligers zijn hetzelfde. Het is daarom vanzelfsprekend dat je als vrijwilliger ook een passende vergoeding ontvangt. Vergaderingen, oefeningen, de studie en de uitrukken worden per uur uitbetaald. Daarnaast is er nog een vaste jaarvergoeding. De brandweer kent goede verzekeringsvoorwaarden, je werkt met modern materiaal en je krijgt een uitruktenue tot je beschikking.

Aanmelden
Burgemeester Cora-Yfke Sikkema: “Een goede brandweerploeg is in het belang van ons allemaal. Ik hoor vaak enthousiaste verhalen van de brandweermannen en -vrouwen in onze gemeente. Ben je geïnteresseerd in het brandweervak en wil je graag iets doen voor je omgeving? Kom dan naar de informatiebijeenkomst of meld je meteen aan als vrijwilliger via www.wordbrandweervrijwilliger.nl.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button