Incidenten

Aanhouding na bespugen politieagente van Ommelanden Oost

Ter Apel – Afgelopen dinsdag is een medewerkster van de politie Ommelanden Oost (waar bureau Winschoten onder valt) bespuugd door een 26-jarige man uit Ter Apel. De verdachte was vlak daarvoor door de agenten aangehouden na een diefstal in een winkel in Ter Apel.

- advertentie - 

De verdachte is gehoord in verband met het bespugen van de politieagente. Hij wordt binnenkort voorgeleid aan de rechter-commissaris. De medewerkster heeft aangifte gedaan. De verdachte heeft meegewerkt aan een speekseltest, waarvan de uitslag nog niet bekend is. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Ron Schaftenaar, teamchef Ommelanden Oost over het geweld: “Het spugen naar een politieagent is een nare vorm van geweld. Dat vind ik onacceptabel. Agenten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en zij moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Dat met wederzijds respect. Deze vorm van geweld, zeker in deze tijd van het coronavirus, wordt niet getolereerd”.

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close