Sport

HCW en Korwi en Bato Slaan handen ineen voor een nieuw OMNI-Sportcomplex

Winschoten – Afgelopen zaterdag hebben Romke Groeneveld van Korfbalvereniging Korwi en Arnold Roege van hockeyverening HCW en Pascal Spijker van Voetbalvereniging Bato allen uit Winschoten op het sportpark van HCW een intentieverklaring getekend voor een nieuw sportcomplex.

- advertentie - 

Vooruitlopend op de plannen van de gemeente Oldambt om meerdere sportclubs op een complex te laten sporten hebben we de intentie uitgesproken om binnen ons eigen huidige complex een compleet nieuw omnisportpark te gaan realiseren. Buiten de 3 verenigingen om zullen ook de overige huidige gebruikers van het complex worden benaderd om mee te gaan denken.

Samen met de gemeente Oldambt zal er de komende tijd worden gekeken naar een zo functioneel mogelijk opererend Omnisportpark. Een werkgroep van de 3 bovengenoemde verenigingen zal de komende tijd druk zijn met plannen van diverse opties en mogelijkheden. Regelmatig zal er contact met de gemeente zijn om ideeën en mogelijkheden met elkaar te bespreken en uit te werken.

Er zullen in het begin schetsen worden gemaakt hoe het nieuwe park er eventueel uit moet komen te zien. Ook zal er worden bekeken of er eventueel nog meer sportclubs en andere verenigingen kunnen worden toegevoegd aan het nieuwe omnipark. Ook is het de bedoeling dat de huidige bewoners rondom het huidige sportpark regelmatig op de hoogte zullen worden gehouden.

Speerpunt is dat de huidige gebruikers van het park hun eigen identiteit behouden maar wel gezamenlijk gebruik gaan maken van de nieuwe accommodatie. Hierbij moet worden gedacht aan een nieuw te bouwen clubhuis waar elke club zijn eigen kantine krijgt. Ook zullen er nieuwe kleedkamers komen waar alle clubs gebruik van kunnen maken. Een groot voordeel in de gezamenlijke inkoop en onderhoud van het omnipark wat uiteindelijk in een jaarlijkse kostenbesparing moet resulteren.

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close