Algemeen

Actiegroep Niezijl brengt circus grote hoeveelheid voedsel (Video)

- advertentie -

Blauwestad – De Actiegroep Niezijl heeft zaterdagmiddag een grote hoeveelheid voer afgeleverd bij Circus Bossle, dat de circustent bij Blauwestad heeft opgezet. Het Duitse familiecircus, met 8 artiesten en ongeveer 30 dieren, verkeren in zwaar weer vanwege de coronamaatregelen en luidde onlangs de noodklok. De boeren sprongen daar op in begonnen een inzamelingsactie.

- advertentie -

Lees ook: Circus Bossle door corona gestrand in Blauwestad

Zaterdag reden de boeren met hun tractoren naar Blauwestad om de opbrengst van de inzamelingsactie af te leveren. ‘Het is hartverwarmend, dat de mensen zo met ons meeleven’, aldus woordvoerder Anton Werkman van Circus Bossle tegen RTV Noord. Naast de hooi en stro werden er ook suikerbieten bezorgd. ‘Hier hadden we nooit op gerekend’.

Circus Bossle kan voorlopig niet verder reizen. ‘We hebben een goed gesprek gehad met de provincie Groningen. En voorlopig kunnen we hier blijven staan’, vertelt Werkman.

Foto’s: Melarno Kraan/ OldambtNu.nl

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button