Algemeen

Populaire TikTok Tammo: “vier Adrillen thuis”

- advertentie -

Winschoten – Vandaag zou de 205e editie van de Allerheiligenmarkt plaats vinden. Het jaarlijkse evenement ook wel bekend als de Adrillen, is als zoveel evenementen, ook afgelast in verband met het coronavirus.

- advertentie -

De bekende ‘TikTok Tammo’, Johannes Peetsma – oud inwoner van Midwolda – heeft hierover een filmpje gemaakt. Hij post zo’n drie filmpjes per dag met als zijn typetje: TikTok Tammo. “Als ik een idee heb, maak ik er meteen een filmpje van”. En dat blijkt te werken. Als een tierelier want hij is razend populair in Stad en Ommeland. Tammo heeft nu zo’n 36.800 volgens op Instagram.

Lees ook: Dit jaar geen Adrillen in Winschoten

Adrillen
“Het zou vandaag een van de mooiste dagen van het jaar zijn, namelijk Adrillen in Winschoten” vertelt Tammo in het Gronings in zijn filmpje. “Voor de mensen die niet weten wat ik bedoel: het is zo’n gigantische markt in heel Winschoten, beetje braderie, kermis en live muziek. Bier drinken vanaf 12.00 uur, dat was altijd een hele happening. Je kreeg er zelfs eerder vrij voor van school!”

Vier het thuis!
Hier wat tips van Tammo hoe je Adrillen thuis kunt vieren: “Je neemt een dag vrij, je haalt een krat bier bij de supermarkt en begint om 12.00 uur met zuipen. Je zorgt ervoor dat je bij de lokale boer een lekker stukje kaas en worst hebt gekocht.”

“Op Youtube zoek je video op van een lokale middelmatige coverband en die laat je de hele middag aan staan. En op deze manier wil ik aan jullie vragen, samen met mij vanuit huis, Adrillen met me mee vieren, en zeg ik Hé Doe, komst óók op Adrillen?”

Bekijk het filmpje verder hier onder:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Hé doe! Komst ook op Adrillen? #adrillen

Een bericht gedeeld door TikTok Tammo (@tiktok.tammo) op

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button