Algemeen

Politie bedankt behulpzame burger met bloemetje

- advertentie -

Winschoten – De 22-jarige Quintin Stoetman uit Winschoten ontving afgelopen weekend uit handen van cluster chef Arie Vermeulen een mooi boeket bloemen voor zijn inzet, nadat afgelopen week een persoon te water was geraakt in het Winschoterdiep.

- advertentie -

Redding
Afgelopen donderdag raakte er bij de Kloosterbrug in Winschoten een persoon te water. Omstander Quintin Stoetman was er tegelijk met enkele politieagenten. De brandweer was nog onderweg. “Ik ben lifeguard in Zeeland en ben gewend om het water in te gaan. Dus toen ik de situatie had bekeken, bood ik aan om te proberen het slachtoffer naar de kant te krijgen.”

Lees ook: Omstander en politie redden man uit Winschoterdiep

De politie is blij dat Quintin hulp aanbood, zodat er zo snel mogelijk kon worden gehandeld. “In dit soort situaties zie je vaak dat omstanders een stapje terugzetten,” zegt Arie Vermeulen, cluster chef Oldambt van Basis Team Ommelanden Oost. “Maar in dit geval maakte Quintin een stap naar voren en konden wij zijn inzet goed gebruiken. Middels dit boeket willen wij ‘dank je wel’ zeggen tegen een burger die ons heeft geholpen.”

Foto: Ina Muntinga/ OldambtNu.nl

Persfotograaf
Quintin is er zelf vrij nuchter onder. “Ik ben persfotograaf onder andere voor OldambtNu.nl. Naast de mooie momenten die ik kan vastleggen, zoals een Sinterklaasintocht, lintjesregen of onze koning die in Winschoten een fabriek opent, ben ik ook vaak aanwezig bij minder leuke gebeurtenissen. Maar vanwege mijn opleidingen tot lifeguard, EHBO-er, bekijk ik altijd de situatie als ik aankom. Moet er hulp worden verleend en is de omgeving veilig? Zeker als er nog geen hulpdiensten zijn is hulp bieden het minste wat we kunnen doen! Dan is het niet mijn prioriteit om foto’s te maken.”

Meerdere inzetten
“Ik heb mijn EHBO spullen standaard in de auto liggen en straks ook een AED. Afgelopen jaren ben ik bij tientallen reanimaties geweest, dit als erkende burgerhulpverlener vanuit de Hartstichting. En als de hulpdiensten er dan zijn, ben ik uiteraard bereid extra te helpen.” zegt Stoetman.

“Als lifeguard en waterpolo-speler voel ik me aardig thuis in het water. Dan is de stap om hulp te verlenen aan iemand die in het water ligt, misschien iets minder groot.” Dat hij van de politie een boeket bloemen mocht ontvangen, had hij niet verwacht. “Je doet iets in overleg en weloverwogen. Maar als er dan achteraf een mooi gebaar komt, is dat zeker wel heel leuk.”

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button