Algemeen

Rijksweg A7 tussen Winschoten en Bad Nieuweschans afgesloten

- advertentie -

Winschoten/ Bad Nieuweschans – Rijkswaterstaat voert dit weekend een gefaseerd onderhoud uit aan de Westerwoldse Aa brug op de snelweg A7 bij Bad Nieuweschans. De onderhoudsmaatregelen moeten bijdragen aan het reduceren van het geluid. De aanpak is in goed overleg afgestemd met de betrokken overheden, gemeente Oldambt en provincie Groningen.

- advertentie -

Meetwerkzaamheden
Van vrijdag 18 september en zaterdag 19 september zijn ter voorbereiding aan het onderhoud meetwerkzaamheden uitgevoerd, zoals meten van de dikte van de slijtlaag en de stand van de buffers. Voor deze werkzaamheden was een wegafsluiting nodig van Winschoten (afrit 47) richting de Duitse grens. Het verkeer vanuit de Duitse grens reed over 1 rijstrook.

Demonteren en reviseren
Van donderdag 1 oktober tot en met donderdag 29 oktober 2020 werden verschillende onderdelen van de brug gedemonteerd en gereviseerd. Deze werkzaamheden werden uitgevoerd vanaf het water.

Vervangen slijtlaag
In het weekend van vrijdag 6 november 20.00 uur tot en met maandag 9 november 2020 06.00 uur wordt de bestaande slijtlaag van de brug verwijderd en een nieuwe slijtlaag aangebracht. Voor deze werkzaamheden is een wegafsluiting nodig in beide richtingen. De trajecten Winschoten (afrit 47) tot en met Duitse grens en Duitse grens tot en met Oudeschans (afrit 48) worden afgesloten.

Indien werkzaamheden eerder gereed zijn zal de snelweg eerder open gaan. Mochten de werkzaamheden door omstandigheden niet door kunnen gaan dan wordt gebruik gemaakt van het reserveweekend van vrijdag 13 november tot en met maandag 16 november 2020.

Omleidingsroutes
Gele borden geven ter plaatse de omleidingsroutes aan. Door onvoorziene omstandigheden kunnen werkzaamheden worden uitgesteld.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button