Algemeen

Valse coronavrij-verklaringen in omloop

- advertentie -

Landelijk – Oplichters verkopen vervalste verklaringen waarin staat dat iemand coronavrij is, zónder die persoon daadwerkelijk getest te hebben. De fraudeurs bieden de documenten voor een paar tientjes via WhatsApp en Snapchat aan. Ze misbruiken namen van artsen en laboratoria. Die zijn geschokt en stappen naar de politie.

- advertentie -

De verklaringen zijn nodig om landen als Duitsland, Marokko en Italië binnen te komen. Reizigers dienen het document, waarop staat dat een persoon recent negatief is getest op het coronavirus, vóór het instappen of bij aankomst in het land van bestemming te laten zien. Het moet de landen helpen in de strijd tegen corona.

NB: Het “certificaat” is gemaakt voor de foto en niet uitgegeven door een partij die meedoet aan de bovengenoemde praktijken. Alle gegevens op het certificaat zijn verzonnen en niet herleidbaar aan personen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button