Politiek

Groninger staten delen financiële zorgen gemeenten

Groningen – De Provinciale Staten van Groningen spraken vandaag hun zorgen uit over de financiële situatie van Groningse gemeenten.

- advertentie - 

Steeds meer gemeenten in Groningen krijgen hun begroting voor 2021 niet of nauwelijks rond. Dat komt omdat gemeenten voor taken zoals bijvoorbeeld jeugdzorg meer geld kwijt zijn dan ze daar van het Rijk voor krijgen. Het geld dat ze zelf bij moeten leggen gaat ten koste van andere gemeentelijke taken.

Maar de rek is er nu helemaal uit. Alle dubbeltjes op de Groningse gemeentebegrotingen zijn al drie keer omgedraaid’, aldus Fredric Geijtenbeek, fractievoorzitter van de ChristenUnie. ‘Gemeenten kunnen niet langer bezuinigen zonder dat belangrijke voorzieningen zoals bijvoorbeeld zwembaden en bibliotheken verdwijnen. Die ben je dan voorgoed kwijt.’

Bijna alle partijen in Provinciale Staten willen het zover niet laten komen en willen dat gemeenten van de Rijksoverheid een passende bijdrage krijgen voor de taken in het sociale domein. De fracties van de VVD en het Forum voor Democratie stemden tegen een motie van deze strekking.


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button