Incidenten

Gewonde gans uit Oldambtmeer helaas overleden

- advertentie -

Oostwold – De gans die enkele weken door de brandweer gewond uit het Oldambtmeer is gehaald, is helaas overleden. De vogel werd door een voorbijganger gewond aangetroffen in het water. De brandweer moest er aan te pas komen met een boot om de vogel te redden.

- advertentie -

Vleugel gebroken
Aangezien de vogel bekend was in de omgeving heeft OldambtNu.nl navraag gedaan bij de Dierenambulance van de Dierenbescherming in Winschoten. “Helaas hebben we geen goed nieuws voor u. De vleugel van deze gans was zodanig gebroken in het gewricht dat hij niet meer kon herstellen” schrijven zij in een email naar deze redactie.

(Lees verder onder de foto)

Foto: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl (archief)

“We hebben met elkaar ons best gedaan om hem te helpen, helaas heeft dat niet mogen baten. De vogelopvang waar hij naar toe is gebracht heeft hem moeten laten inslapen om hem uit zijn pijn te verlossen.” aldus de Dierenambulance.

Lees ook: Brandweer redt gewonde gans uit Oldambtmeer

Bekende gans
Nadat bij OldambtNu.nl het bericht op Facebook werd gezet werd de gans herkend door meerdere inwoners van Oostwold en Midwolda. “Mijn man – op zijn scootmobiel – en deze gans waren dikke vrienden. Iedere morgen stond de gans op de hoek bij de school en wachtte tot mijn man hem brood bracht.” schrijft een volger. “Hij kon hem zelfs aaien.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button