Cultuur

Ontmoet schrijfster Martine Letterie online

- advertentie -

Winschoten – Schrijfster Martine Letterie komt op 19 november naar de bibliotheek om te praten over haar boek “Dwars door de storm”. Het boek heeft een Gronings tintje want het speelt zich af in Finsterwolde. Het interview wordt live uitgezonden via Facebook.

- advertentie -

De maand november is traditioneel de maand van Nederland Leest, de landelijke campagne waarbij heel Nederland hetzelfde boek leest. Want samen lezen verbindt. En dat is in deze tijd misschien wel belangrijker dan ooit. Volwassenen kunnen deze maand gratis “Het zwijgen van Maria Zachea” van Judith Koelemeijer ophalen in de bibliotheken. En op scholen worden in de groepen 7 en 8 en vmbo 1 en 2 “Dwars door de storm” van Martine Letterie gelezen.

Opgroeien in de Coenraadpolder
We zijn heel trots dat we de schrijfster van NL Leest Junior mogen ontvangen,” vertelt Marjon Leertouwer, domeinspecialist bij Biblionet Groningen. “Tijdens de livestream op 19 november, die om 19.30 uur begint, vertelt Martine hoe het Ambonezenbosje de inspiratiebron werd voor haar boek, over het onderzoek dat eraan vooraf ging en over haar logeerpartij in de Carel Coenraadpolder. Daarna gaat ze in gesprek met bibliothecaris Anitha Hallatu, die opgroeide in het woonoord in de Coenraadpolder. Zo komen twee bijzondere verhalen bij elkaar.” De livestream is te volgen op www.facebook.com/groningsebibliotheken en op de Facebookpagina’s van de lokale Groningse bibliotheken. “Vanwege de coronamaatregelen kunnen we nu geen gesprek met publiek erbij doen. Maar via Facebook kan toch iedereen meegenieten, ook als ze zelf geen Facebook account hebben.”

Over de schrijfster
Martine Letterie (1958) groeide op in Voorburg en studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde in Utrecht. Na 12 jaar als lerares Nederlands voor de klas te hebben gestaan, hakte ze in 1996 de knoop door en werd ze fulltime schrijver. Inmiddels heeft ze meer dan 100 boeken geschreven voor verschillende leeftijden. Familiegeschiedenis en de Tweede Wereldoorlog zijn terugkerend thema’s, zowel in haar boeken voor kinderen als in die voor volwassenen. Sinds 2016 is ze columnist van Gen, het blad van het Centraal Bureau voor de genealogie. Martine heeft meerdere boeken geschreven die in de provincie Groningen spelen. “Kinderen met een ster” kreeg in 2017 een Zilveren Griffel en voor “Verboden te vliegen” ontving ze in 2020 de Thea Beckmanprijs.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button