Algemeen

UPDATE: Gewonde bij uitslaande woningbrand; één bewoner nog vermist

Wedde – Aan de Lageweg in Wedde werd in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.00 uur een woningbrand gemeld. Omdat er volgens de woordvoerder van de brandweer mogelijk nog mensen in de woning aanwezig waren, werd er snel opgeschaald naar scenario: middelbrand.

- advertentie - 

Hierom kwam naast brandweer Vlagtwedde, ook brandweer Bellingwolde en Winschoten ter plekke. Naast de brandweer kwamen er drie ambulances en ook het Mobiel Medisch Team kwam met een auto ter plaatse.

Daarbij is een van de bewoners gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Een andere bewoner is nog vermist, meldt de politie. Het vermoeden bestaat dat deze persoon nog in de woning is, maar hulpdiensten kunnen het pand nog niet betreden.

“De brand dreigde over te slaan naar een naastgelegen woning. Dat hebben we weten te voorkomen.” aldus de brandweer. “Een woning van de twee-onder-een-kapwoning is zwaar beschadigd. De naastgelegen woning hebben we weten te behouden en heeft rook- en waterschade opgelopen.”

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close