Cultuur

Winschoter molens kleuren oranje

- advertentie -

Winschoten- Wie heeft ze al gezien? De Sodommer molens zijn oranje verlicht. De reden hiervoor is de “Orange the World” campagne, de campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.

- advertentie -

Het oranje uitlichten van gebouwen, bruggen, standbeelden of andere objecten heeft als doel aandacht te vragen voor het thema “geweld tegen vrouwen” en dit taboe bespreekbaar te maken. Wanneer we het taboe wegnemen kunnen meer slachtoffers hulp vragen, en krijgen. Extra alarmerend is het dat het geweld tegen vrouwen toeneemt.

45% van de vrouwen en meisjes in Nederland krijgt in haar leven te maken met geweld, naar schatting slechts 40% durft dit te melden bij een vriendin, buurvrouw, arts of instantie, slechts 10 % gaat naar de politie. De overgrote meerderheid blijft dus onder de radar en krijgt geen hulp.

Geweld tegen vrouwen en meisjes komt overal voor, in alle lagen van de bevolking. Het kan alleen stoppen als daar op alle niveaus aan wordt gewerkt; internationaal, nationaal, provinciaal en lokaal. Om hier aandacht voor te vragen is 25 November door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale dag tegen Geweld tegen Vrouwen. 

De Orange the World campagne start op deze dag en zal eindigen op 10 December. 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button