Algemeen

Blauwe Loper is bijna klaar; opening verplaatst naar 2021

- advertentie -

Blauwestad/ Winschoten – Vorige week zijn de laatste delen van de Blauwe Loper geplaatst. Met deze drone foto’s is goed te zie hoe de 800 meter lange fietsbrug Winschoten met Blauwestad verbindt.

- advertentie -

Vertraging
Volgens de woordvoerster van gemeente Oldambt lopen de werkzaamheden uit. Eerst zou de langste fiets- en voetgangersbrug in Europa in december worden geopend. Dit is verplaatst na begin februari. Dit heeft te maken met de kleine ruimte waarin alle elektriciteitsvoorzieningen aangesloten moet worden. “Deze kelder is te klein om met meerdere monteurs in te werken, de 1,5 meter corona maatregel is hier niet te hanteren.” zegt ze.

(Lees verder onder de foto)

Foto’s: Jeroen Helmers/ OldambtNu.nl

Door de enorme lengte van de brug was het tijdens de bouw voor de bouwers geen probleem om anderhalve meter afstand van elkaar te houden. “Daarnaast heeft de aannemer aanvullende maatregelen genomen, zoals het plaatsen van een extra schaftkeet zodat de bouwers ook tijdens hun pauze voldoende afstand van elkaar kunnen houden.” aldus de woordvoerster.

Pieter Smit
Deze langste fiets- en voetgangersbrug in Europa zal na de opening de Pieter Smitbrug gaan heten. De brug wordt vernoemd naar wijlen burgemeester Pieter Smit, die op 10 april 2018 op 54-jarige leeftijd plotseling overleed aan een hartstilstand.

Lees meer over de Blauwe Loper in dit dossier. 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button