Algemeen

Bedrijven en Campus Winschoten zetten deuren open tijdens BOTS

- advertentie -

Winschoten – Op maandag 28 juni vond de jaarlijkse BOTS-dag plaats. BOTS staat voor Bedrijven Opleidingen Techniek Sociale zaken. De BOTS-dag was georganiseerd door Campus Winschoten om basisschoolleerlingen kennis te laten maken met techniek en de daaraan gerelateerde beroepen. Er was een aantrekkelijk programma opgezet door de school en de verschillende technische bedrijven uit Winschoten, die hieraan hun medewerking verleenden.

- advertentie -

Campus Winschoten, de school voor vmbo en mbo, biedt veel mogelijkheden voor een opleiding in de techniek. De school heeft goed ingerichte praktijklokalen met moderne apparatuur, gereedschappen en materialen. De vakdocenten en onderwijsassistenten gaven met ondersteuning van de vmbo-leerlingen verschillende workshops aan de groep 8 leerlingen. De opdracht was om een ventilator op zonnenergie te maken, en dat werkte! Daarnaast kregen de leerlingen een rondleiding bij de afdeling Groen. De slangen en de grote spinnen maakten behoorlijk veel indruk, de leerlingen mochten ze aanraken en vasthouden. Bij de afdeling Bouw hebben ze een wedstrijdje spijkerslaan gedaan en bij de afdeling Voertuigen mochten ze wielen van een auto verwisselen.

Interessant programma voor de leerlingen
In de middag bezochten de groep 8 leerlingen, in groepen verdeeld, de verschillende technische bedrijven. De bedrijven hadden allemaal een interessant programma in elkaar gezet om een goede indruk bij de kinderen achter te laten. Zo kregen de leerlingen bij Ziegler een gezellig ontvangst met een drankje en een presentatie waarbij de leerlingen actief vragen stelden. Daarnaast kregen de leergierige leerlingen een indrukwekkende rondleiding in deproductiehallen met als spectaculaire afsluiting een brandje blussen op het buitenterrein. Er waren zelfs een aantal kinderen die tijdens het blussen het liedje van ‘Sam, de brandweerman’ begonnen te zingen.

Bij Dental Vision is een gebitsafdruk gemaakt, ook mochten de leerling de tandkleur van elkaar bepalen, iets dat makkelijker klonk dan het was. Bij Cordial lijmen kregen de leerlingen een luxe ontvangst in de bar en een presentatie in de chique vergaderzaal aan een hele grote tafel. Daarna kregen ze een rondleiding door de fabriek. De leerlingen waren zichtbaar onder de indruk. Als afsluiter hebben ze in groepjes lijm volgens een recept gemaakt. Aan het eind werd getest welke lijm het beste was. Ze kregen allemaal een potje met het zelfgemaakte lijm mee naar huis.

Mooie samenwerking tussen onderwijs en bedrijven
obs Jaarfke en obs De Tweemaster lieten hun leerlingen kennis maken met Campus Winschoten. Campus Winschoten zoekt ook actief de samenwerking met bedrijven in de regio op. De bedrijven Cordial producent van kwaliteitslijmen, Ziegler Brandweertechniek, Tandtechnisch laboratorium Dental Vision, Interfurn, Boerma autoschade en Volkswagendealer Century lieten de leerlingen een stukje techniek zien maar vooral ook wat je er uiteindelijk mee kunt doen. Een mooie samenwerking tussen onderwijs en bedrijven. Docent en kartrekker Erik Schipper van Campus Winschoten is tevreden over de BOTS-dag. “Het was een fantastische dag met blije en tevreden kinderen, docenten en rondleiders.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button