Economie

Op weg naar een financieel gezond Ommelander Ziekenhuis

Scheemda – Het Ommelander Ziekenhuis Groningen, waarvan het UMCG 100% aandeelhouder is, is momenteel bezig haar financiële situatie te herbezien. Dit gebeurt in nauw overleg met onder andere de betrokken zorgverzekeraars Menzis, Zilveren Kruis en Coöperatie VGZ. Met als doel om veilig te stellen dat het ziekenhuis nu en op lange termijn een gezonde financiële basis heeft en dat daarmee de continuïteit en kwaliteit van zorg in de regio gewaarborgd blijft. Eerder is uitgesproken dat er begin december meer duidelijkheid zou zijn. Daarom vinden we het van belang u nu op de hoogte te brengen van de stand van zaken.

- advertentie - 

Cruciale positie
De afgelopen periode hebben partijen gezamenlijk hard gewerkt om de complexe situatie te analyseren en oplossingen te formuleren. Deze gesprekken verliepen en verlopen voorspoedig en constructief. Het Ommelander Ziekenhuis bekleedt een cruciale positie als het gaat om spoedeisende hulp en acute verloskunde. Alle partijen beseffen dat voorop staat dat continuïteit van kwalitatief hoogwaardige ziekenhuiszorg voor de patiënten in de regio behouden moet blijven.

Voortgang
Het Ommelander Ziekenhuis heeft de zorgverzekeraars de afgelopen tijd inzicht gegeven in haar bedrijfsvoering en de wijze waarop het ziekenhuis de begroting 2020 realiseert. Er ligt inmiddels een herstelplan met kostenbesparingen en verhoging van de inkomsten. Bij de laatste nog te nemen stappen spelen ook andere betrokken partijen (waaronder de banken en de provincie Groningen) een rol. De gesprekken tussen deze partijen en het Ommelander Ziekenhuis zijn eveneens gaande en zullen de komende weken voortgezet worden, met als doel een breed draagvlak te creëren voor het maatschappelijke belang van het Ommelander Ziekenhuis.

Gezamenlijk de laatste stappen
Het Ommelander Ziekenhuis had op dit moment graag gezamenlijk een volledig overzicht willen geven, maar zover is het nog niet. Het wordt als een gezamenlijke opdracht gezien om ook deze laatste stappen succesvol af te ronden. Het is belangrijk om daarbij de juiste balans te bewaren tussen snelheid en zorgvuldigheid. Alle partijen spannen zich er maximaal voor in om op zo kort mogelijke termijn een volledig beeld kunnen presenteren.


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close