Economie

Hoza Scheemda internationaliseert en automatiseert verder door investering in platenlaser

Scheemda – Het vooruitstrevende karakter staat het Groningse productiebedrijf Hoza Logistic solutions goed. Waar het bedrijf begon als houten speelgoed fabrikant, heeft het nu een internationaal karakter en opereert het bedrijf in binnen- en buitenland. Onlangs breidde Hoza Logistic solutions verder uit middels een grote investering: een tweede platenlaser voor de productiehal op het moderne machinepark.

- advertentie - 

De grote investering van deze tweede platenlaser moet de drukte en uitbreiding opvangen en ligt in lijn met het vooruitstrevende karakter van het bedrijf. Eigenaar Klaas Oolders vertelt over de aanleiding en voordelen van deze hypermoderne machine.

Een volledig geautomatiseerde machine
De platenlaser wordt gebruikt voor het snijden van plaatstaal en het produceren van halffabricaten in de lasserij. Het is een volledig geautomatiseerde machine die door middel van ingelezen tekeningen de gewenste producten snijdt uit plaatstaal. Hier worden vervolgens logistieke middelen zoals rolcontainers van geproduceerd. De machine kan stand alone draaien en wordt bediend door speciaal opgeleide operators uit het Hoza team die kennis in huis hebben om met deze hoogwaardige technologie om te gaan.

Foto: ingezonden

Betere levering en strakkere planning door nieuwe platenlaser
Klaas Oolders, eigenaar van Hoza Logistic solutions vertelt vol enthousiasme over de nieuwe aanwinst: “Soms zaten we krap qua capaciteit. Om meer rust in de productie te krijgen en levertijden te garanderen, hebben we deze nauwkeurige en snelle machine aangeschaft. Ten opzichte van onze andere platenlaser, welke vier jaar oud was, is dit zeker een vooruitgang. De machine bevat nieuwe technieken wat de kwaliteit ten goede komt. Hiermee kunnen we onze planning nog strakker realiseren en vergroten we de leverbetrouwbaarheid voor klanten”.

Een machine voor de productie van kleinere series logistieke middelen
De machine heeft daarnaast als voordeel dat hij een grote mate van flexibiliteit heeft. Er zijn kleinere series te produceren, waarmee de behoefte van onze klanten tegemoet gekomen worden. Hij kan tekeningen vanuit de tekenkamer inlezen en binnen een paar minuten klaargezet worden voor de productie van specifieke onderdelen. De insteltijden zijn hiermee tevens verkort ten opzichte van de vorige machine.

Klaas: “Binnen een aantal weken kunnen wij zo kleine series producten volledig produceren. Dit zorgt voor een groot voordeel in de markt ten opzichte van concurrenten. Kortom, het is een moderne machine welke goed past bij het huidige karakter van Hoza: toekomst- en klantgericht!”.


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close