Economie

Raadslid Fred Greven schenkt onkostenvergoeding aan de voedselbank

- advertentie -

Winschoten – Fred Greven (56), raadslid voor de PvdA in Oldambt, is rijksambtenaar. Fred is werkzaam als Adviseur Bedrijfsvoering bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en zoals velen in deze tijd van corona werkt hij thuis.

- advertentie -

De vakbond heeft goed voor hem gezorgd, vindt Greven, ze hebben ervoor gezorgd dat hij voor dat thuiswerken een onkostenvergoeding krijgt. ,,En daar zocht ik een doel voor,’’ zegt Greven, ,,ik heb die vergoeding niet echt nodig en er zijn vast mensen die wel een duwtje in de rug kunnen gebruiken.’’

Hij werd getroffen door een reportage op RTV Noord over boer Gert Noordhoff uit Bellingwolde die zijn rode en witte kolen laat oogsten door werknemers (o.a. uit de horeca) die vanwege de coronacrisis noodgedwongen thuis zitten.

Het kwartje viel bij Greven. Hij dacht aan de voedselbanken waarvoor de bronnen aan het opdrogen zijn sinds de crisis, maar ook vanwege de bestrijding van verspilling die ervoor zorgt dat de voedselbanken minder aangeboden krijgen vanuit de supermarkten en groothandels.

,,De Voedselbank Oost-Groningen bedient niet minder dan 350 cliënten die op die voedselpakketten zijn aangewezen. Die voelen het direct als het aanbod slinkt’’ zegt Greven. ,,Ik dacht meteen aan die mooie rooie en witte kolen in Bellingwolde. Deze Frederik gaat bij boer Noordhoff kolen kopen en die bied ik in week 49 bij de voedselbank aan.’’

Greven hoopt met zijn actie dat andere mensen, ook thuiswerkend met een onkostenvergoeding, op dezelfde gedachte komen en zo de Voedselbank willen ondersteunen. ,,We zouden er een gezamenlijke actie van kunnen maken. Ik ben graag bereid te helpen. Die mensen moeten me maar bellen op telefoonnummer 06-27002978.’’

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button