Economie

Welke zet jij op de nieuwe Arriva trein? Stem nu op jouw favoriete bestemming!

Groningen/ Friesland – De afgelopen weken hebben ruim 3.000 inwoners van Groningen en Friesland gereageerd op de vraag van Arriva om de mooiste bestemmingen in te sturen. Uit de inzendingen heeft de jury 41 unieke bestemmingen geselecteerd. Uiteindelijk krijgen de nieuwe WINK-treinen van Arriva de namen van 18 bestemmingen. Op deze bestemmingen kan tot en met zondag 6 december gestemd worden. Arriva roept nu iedereen op om zijn of haar stem uit te brengen op arriva.nl/namenwedstrijd.

Van cultuur tot natuur
Het uitzoeken van de bestemmingen was voor de jury een behoorlijke klus. Tussen de ruim 3.000 inzendingen zaten veel bijzondere bestemmingen. Van culturele bestemmingen, zoals festivals, tot mooie natuurgebieden. De jury heeft uiteindelijk 41 bestemmingen uitgekozen, verdeeld over de provincies Groningen en Friesland. De jury bestaat uit Avine Fokkens – Gedeputeerde provincie Fryslân, Fleur Gräper – Gedeputeerde provincie Groningen, Evert van Dijk – algemeen hoofdredacteur NDC, Ben Woldring – oprichter en CEO BenCom Group, Joop Mulder – artistiek directeur Sense of place, Nynke de Jong – schrijfster en columnist en Anne Hettinga – voorzitter Raad van Bestuur Arriva Nederland.


Stem op jouw favoriete bestemming
De oproep is aan alle inwoners van Groningen en Friesland om te stemmen op één van hun favoriete bestemmingen. De bestemmingen met de meeste stemmen maken kans om als naam op de nieuwe WINK-treinen te komen. Stemmen is mogelijk tot en met zondag 6 december via de website arriva.nl/namenwedstrijd. Begin 2021 maakt Arriva de 18 definitieve namen bekend die op de nieuwe WINK-treinen komen.

Concessie Noordelijke lijnen 2020-2035
Arriva start op 13 december met de nieuwe treinconcessie op de Noordelijke lijnen. Deze heeft Arriva opnieuw voor 15 jaar gegund gekregen door de provincie Groningen (ook als opdrachtgever van Niedersachsen) en de provinsje Fryslân. Arriva blijft deze treinlijnen van december 2020 tot en met 2035 verzorgen. Vanaf het voorjaar 2021 stromen de 18 nieuwe (WINK-) treinen als onderdeel van de concessie in.

- advertentie - 

Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close