Algemeen

Geef een stukje Groninger geschiedenis cadeau

Winschoten – Verras vrienden en familie met een boeiend geschenk van Cultuurhistorisch Centrum Oldambt De feestdagen komen er aan, maar deze zullen door de corona-maatregelen onmiskenbaar anders zijn dan we gewend zijn. Misschien eens extra reden om een familielid, vriend of kennis rond de feestdagen te verrassen? Of gewoon uzelf?

- advertentie - 

Het Cultuurhistorisch Centrum Oldambt heeft een zeer gevarieerde reeks publicaties over de Oldambtster geschiedenis uitgegeven. Vele daarvan zijn nog bij het centrum op de tijdelijke locatie in Scheemda op voorraad. “Op onze website chcoldambt.nl vindt u al onze publicaties met daarbij vermeld of en waar deze verkrijgbaar zijn. Met uw keuze voor een van onze publicaties, steunt u ook ons toekomstige werk voor het Oldambtster erfgoed! Wij sturen uw geschenk graag aan u of uw dierbaren op, in heel Nederland of verder weg.”

Wat denkt u van de dvd “In de voetsporen van Ol Graitje?” Hierop reist oud-journalist Cees Stolk langs de sporen en verhalen van de oude stoomtramlijn die Ter Apel met Delfzijl verbond. Ook verschillende titels van de populaire Oldambtster Historische Reeks zijn nog verkrijgbaar. Een aanrader is het dit jaar verschenen “Luisteren naar het land” over leven en gedichten van de ‘Oostwolmer’ boer Derk Sibolt Hovinga. Een boek én cd voor slechts 15 euro. Op de cd hebben muzikanten uit de regio een aantal van zijn gedichten op eigen wijze op muziek gezet!

Aanschaffen
U kunt de publicaties zelf afhalen (contante betaling) op woensdag of donderdag tussen 10 en 17 uur. U krijgt dan altijd de publicatie “Oldambtster Vrouwen” cadeau. Bel of mail wel even van te voren: 06-12 46 18 49 (woe/do, of spreek een boodschap in) Email: info@chcoldambt.nl

U vindt het CHC aan de achterzijde van het voormalige gemeentehuis van Scheemda, Esbörgstraat 1. Voor bestellen en verzenden (meerkosten), kijk op de website. Doe het wel tijdig, want na 17 december hebben ze Kerstvakantie.


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close