Weerbericht

Pakjesavond op de meeste plaatsen droog

- advertentie -

Landelijk – Sinterklaas en zijn Pieten hebben waarschijnlijk geluk, want de weersverwachting voor Pakjesavond geeft overwegend droog weer. In de kustgebieden, vooral het noordwesten, is wel kans op een enkele bui. Ze moeten zich warm aankleden, want met 1-4 graden is het behoorlijk koud.

- advertentie -

Zaterdag 5 december wordt een droge dag met een mix van wolken en zon. Met 4-5 graden is het vrij koud voor de tijd van het jaar. Gemiddeld ligt de maximumtemperatuur begin december rond 7 graden. De wind houdt zich rustig en is zwak of matig uit zuidelijke richtingen.

Pakjesavond koud, maar op veel plaatsen droog
Tijdens Pakjesavond is er in de kustprovincies een kleine buienkans. De grootste kans (circa 30%) op een nat pak hebben de Pieten en de Goedheiligman in het noorden van Noord-Holland en op de westelijke Wadden. In het zuiden, midden en oosten van het land is de neerslagkans kleiner dan 20%.

De temperatuur varieert rond 19:00 uur van 1-2 graden in de zuidoostelijke helft van het land tot 4 graden vlak aan zee. In de nacht naar zondag daalt de temperatuur tot of net onder het vriespunt en is kans op lokale gladheid. De Pieten die tot laat aan het werk zijn moeten daarom extra voorzichtig zijn op de daken.

Vorig jaar waaide het flink tijdens Pakjesavond
In 2019 was het weerbeeld een stuk ongunstiger. Vooral in de kustprovincies waaide het krachtig tot hard. Wel was het ook op de meeste plaatsen droog in het eerste deel van de avond. Later op de avond volgde regen en nam de wind nog wat toe.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button